BREEDING CENTER MARATHON ELITE

Piet de Vogel

Marathonkampioen Piet de Vogel uit Oude Tonge is bekend van de vele topresultaten op de marathonvluchten. Zijn duiven behaalden vele topnoteringen, kampioenschappen en Asduiventitels! Het winnen van het WEST EUROPEES SUPERMARATHON KAMPIOENSCHAP in 2006 en het behalen van vele topnoteringen in dit kampioenschap, het ZLU Fondkampioenschap en de NATIONALE MARATHON waren hoogtepunten evenals twee 2e plaatsen in de PIPA IATP ranking!

Ook de vele ZLU ACE PIGEON titels waren bijzonder. De CAHORS, DRIFTKIKKER, BARCELONA DUIVIN en de VLEERMUIS werden 1e Asduif bij de ZLU in een meerjarenklassement. De PAUMAN en de CAHORS beide NR 1 in de ZLU Fondspiegel! Over de laatste 10-15 jaar behoort zijn duivenkolonie dan ook tot de top van de Europese marathon.

TOPREFERENTIES

Wat misschien nog wel belangrijker is dat er veel liefhebbers met nazaten van zijn duiven zijn geslaagd. Zijn zoektocht naar absolute topduiven uit Asduiven families en zijn kweekinzicht leiden tot een geweldige duiven collectie en genen poel die op veel plaatsen tot succes hebben geleid. Meerdere nationale en Internationale overwinningen werden behaald met afstammelingen van zijn duiven zoals: 2x Nationaal Barcelona NL, 2x Internationaal Perpignan, 2x Nationaal Marseille, 2x Bergerac Nationaal NPO S2 enzovoort.

Kweken is dan ook zijn echte passie. Vliegen is zilver. Kweken is goud. Daarom is Piet altijd op zoek naar het beste en de echte topkwaliteit die hij vooral vindt in families van bewezen Asduiven op nationaal en internationaal niveau. Het begon ooit met een zoektocht naar de beste JAN AARDEN duiven. Met de aankoop van de JONGE STAYER bij Jac Steketee kwamen de grote successen en door hem gekweekte duiven de PAUMAN, MONTY BOY, BARCELONAMAN, BLUE THUNDER zouden wereldwijd furore maken. Met de aankoop van de tweevoudig Nationaal winnaar de PAARSBORST bij Ko van Dommelen werd een nieuwe weg ingeslagen en samen met de JONGE STAYER en de TARBES aan de basis staan van zijn vele Nationale ZLU Asduiven en de magnifieke ACE PIGEONS lijn!

KEIHARDE SELECTIE!

Duivensport is een keihard selectiespel. Daarom werd nauw samengewerkt met Carlo Dominicus als Satelliethok om mee te helpen de duiven te testen op de internationale klassiekers!

Op een prachtig BREEDING CENTER MARATHON ELITE dat sinds 2019 in gebruik is genomen worden de mooiste droomkoppelingen gemaakt! De zoektocht naar Asduiven en Nationale en Internationale cracks of kinderen daarvan gaat onverminderd door. Stilstand is achteruitgang. Rondom beroemde kweekduiven zoals de PAARSBORST, JONGE STAYER, TARBES, en BLACK ACE zijn het nu de CAHORS , DRIFTKIKKER, MAX lijn, MR GIJS lijn , DELTAMAX, BARCELONA DUIVIN waar topkoppelingen worden gemaakt en succesvolle lijnen ontwikkeld.