Profiel2018-11-27T15:05:30+00:00

Piet de Vogel Oude Tonge

Een lange afstands hok van wereldklasse. Al 20 jaar aan de top!

Piet de Vogel is een gepassioneerde fondspeler die al jarenlang aan de top staat van de nederlandse fondwereld en daarnaast ook internationale bekendheid geniet.

Hij studeerde economie en deed een MBA in de USA/NL. Vanuit deze achtergrond werkte hij beroepsmatig als adviseur, interim manager en ondernemer. Momenteel is hij als ondernemer werkzaam in de duivensport en is mede eigenaar en initiatief nemer van de succesvolle veilingsite voor de zware fond www.toppigeons.nl

Zijn passie is echter de duivensport en dan met name de lange afstands races (zware fond). Begin jaren ‘90 werd op eigen naam gestart en er werd gekozen voor een 100 specialisatie op de zware fond.

Zijn hok werd opgebouwd met duiven van topliefhebbers uit de eigen regio. Één van de beste regio’s in het land voor de zware fond. Basisduiven werden oa gehaald bij Jan Polder, Wim Kooreman, G.Kievit. Duiven met veel Steketee bloed in de aderen. Hij had zijn stam opgebouwd met duiven van Jan Cools (huisvriend van Jan Aarden) aangevuld met een snufje van Wanroij.

Aangevuld met duiven van Herman Brinkman (vd Wegen) en de Gebr. Brugemann (Oostenrijk/Müller) onstond een succesvolle stam duiven die Piet de Vogel verder werd geperfectioneerd door jarenlange selectie op prestaties op de allerzwaarste vluchten. Beroemde duiven uit die periode waren de ‘ULLRICH” en de “MONTY BOY.

In deze periode kwam ook de fameuze stamvader ”DE JONGE STAYER” op de hokken. Deze zoon van de internationale asduif zware fond “DE STAYER” van Jac. Steketee zou zich op de hokken van Piet de Vogel ontwikkelen tot een supervererver. Één van de beste van zijn generatie.

In 2006 werd het West Europees Super Marathon kampioenschap werd behaald werd besloten de stam verdure impulsen te geven door de aankoop van meerdere nationale en internationale winnaars en asduiven!

Door de aankoop van bijvoorbeeld “DE PAARSBORST” (tweevoudig national overwinnaar) en de “CAS” (Beste internationale Barcelona duif 2009-2010) bij Ko Van Dommelen en de ‘TARBES” (topduif van edele Florizoone origine via wijlen Fons van Ophuizen) kreeg de huidige stam grote impulsen.
Recent werd het beste van de ZLU legendes WIJNANDS& zn aangekocht. Kinderen van zijn stamduif en de nationale asduiven bevolken de kweekhokken. Voor Barcelona werd het beste aangeschaft van Frans Bungeneers en Jellema/Beens. De toekomst kan dan ook met vertrouwen tegemoet worden gezien!