Het nieuwe kweekcentrum

Eind 2017 werd dit kweekcentrum in gebruik genomen en voor mij was dit een mijlpaal! Ik heb er ontzettend veel plezier en gemak van. Het is echt een mooie accommodatie waar de duiven het prima op doen. Alleen met een mooie accommodatie ben je echter niet klaar. Het gaat ten allen tijde om de kwaliteit van de duiven! En daarom ben ik stap voor stap de kweekbasis aan het versterken. Ook hier wordt door geselecteerd op kweekresultaten , maar ook wordt er nagedacht welke kant ik mijn kweekbestand op wil. Daarom verdwijnt er regelmatig topmateriaal wat niet meer in dit plaatje past. FOCUS blijft in alles wat je doe belangrijk. Na de verkoop van de kwekers werd de laatste jaren gewerkt aan een “come back“ en de opbouw van een nieuwe duivenkolonie. Zoals altijd met vallen en opstaan want duivensport is in de praktijk een moeilijk spelletje. De opbouw is natuurlijk mede gebaseerd op mijn oude lijnen van de PAARSBORST – JONGE STAYER – BEER – TARBES etc.

Mijn ZLU Asduiven zijn bijna allemaal naar de kweek gegaan en vormen het fundament. Aangevuld met het beste van Wijnands en recent Jos Martens. Voor Barcelona vormt MAX en de Bungeneers de Heijde duiven de basis gecomplementeerd met een MISTER GIJS en het beste van Jellema. En voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe koppelingen! We scouten wat af. Het voordeel is dat ik uit hoofde van TopPigeons op vele tophokken ben geweest en veel duivenstammen van binnen- en buiten ken.

Maar papier is geduldig en uiteindelijk gaat het toch keihard om de resultaten bij jezelf en anderen met je duiven. Dat zijn keiharde feiten waarmee je verder kunt en moet want dromen achter mooie duivenfoto’s en stamkaarten brengt je geen stap verder! Het doet me dan ook enorm deugd dat de nieuwe ploeg het formidabel heeft gedaan in het loodzware maar oh zo mooie en eerlijke seizoen 2018. De ploeg was in aantal klein maar heeft zich ferm geweerd! Met opnieuw een Nationale ZLU Asduif (Perpignan) erbij! Deze 3 ZLU Asduiven gaan nu alle 3 naar de kweek.

2019-06-11T14:12:06+00:00